Зимска авантура 2017

Ниските температури не ги спречуваат изидниците да се забавуваат, напротив тоа претставува само уште поинтересен предизвик кој треба да се надмине за да се доживее уште една интересна авантура!

Извидниците од ИПО Галеб, ИО Браќа Миладиновци и ПСИО, овие денови се дел од организираните зимувања кои се случуваат во Извидничкиот Центар Градовци и во Мокрени. Стотина извидници, меѓу кои и водачите се забавуваат во снегот и извидничката атмосфера.

zimska avantura prv skopski izvidnicki odred psio vo mokreni na zimuvanje

Зимска авантура 2017 – ПСИО

Дружење, организирани едукативни кино вечери, утринска гимнастика на снегот и други различни активности кои се уникатни за секое од зимувањата, а и за секој од извидниците.

„Многу забавни работи се случуваат на зимувањето, тимски работиме и се дружиме, најважно од се играме на снегот, организираме борби со снежни топки и се забавуваме!“
– Алек, ИО Браќа Миладиновци

Им посакуваме пријатен престој и многу нови искуства на сите извидници кои се на зимувањето. Па, нека овие храбри авантуристи бидат инспирација и мотивација и вие да ги следите и излезете на снегот!

zimska avantura brakja miladinovci i ipo galeb vo izvidnicki centar gradovci na zimuvanje 2017

Зимска авантура 2017 – ИО Браќа Миладиновци и ИПО Галеб

zimska avantura brakja miladinovci i ipo galeb vo izvidnicki centar gradovci na zimuvanje 2017

Зимска авантура 2017 – ИО Браќа Миладиновци и ИПО Галеб

zimska avantura prv skopski izvidnicki odred psio vo mokreni na zimuvanje

Зимска авантура 2017 – ПСИО

zimska avantura brakja miladinovci i ipo galeb vo izvidnicki centar gradovci na zimuvanje 2017

Зимска авантура 2017 – ИО Браќа Миладиновци и ИПО Галеб

zimska avantura prv skopski izvidnicki odred psio vo mokreni na zimuvanje

Зимска авантура 2017 – ПСИО

zimska avantura brakja miladinovci i ipo galeb vo izvidnicki centar gradovci na zimuvanje 2017

Зимска авантура 2017 – ИО Браќа Миладиновци и ИПО Галеб