Можност за волонтирање во меѓународниот извиднички центар – Suncheon, Кореа

Suncheon Asia-Pacific Scout Center

 

Сојузот на извидници на Македонија од оваа година започнува соработка со Сојузот на извидници на Кореа. Како прв дел од оваа соработка е можноста за волонтирање како дел од стафот во најголемиот извиднички центар во Азија- Suncheon. Периодот на волонтирање изнесува 3 месеци.

Повеќе информации за волонтирањето може да прочитате во документот кој се наоѓа во овој пост.

За Извидничкиот Центар во Suncheon, Korea можете да дознаете повеќе на нивната официјална фејсбук страница – Suncheon Asia-Pacific Scout Center како и во кратките брошури кои исто така се закачени на крајот на овој пост.

Доколку имате желба за незаборавна авантура и многу нови искуства и пријателства, за почеток пратете мејл до меѓународниот комесар на СИМ на мејл адресата- jane@scout.org.mk, најдоцна до 10.02.2017. По ова заедно со Секретаријатот на СИМ ќе им се даде поддршка на заинтересираните извидници при комуникација со домаќините како и организација на патот до Кореа.

 

Suncheon Orientation (2017)

SAPSC Handbook (2017)

 

3. Izvestuvanje-Moznost za volontiranje vo Suncheon Scout Center, Korea 2017-page-001 3. Izvestuvanje-Moznost za volontiranje vo Suncheon Scout Center, Korea 2017-page-002