Author Archives: Donco Naumovski

Кристина Кочевска : Да се биде волонтер, да се биде дел од интернационалното извидништво

FB_IMG_1502185977988[1]

Велат најдобриот начин да се пронајдеш себеси е да се изгубиш во давање помош на другите….Кога работите ви се чинат неподносливи и го чувстувате стегањето од ланецот на секојдневието најдоброто нешто што може да донесе целосен животен пресврт е да се стане волонтер или уште подобро да се замине на волонтерска пракса во странство. За мене, како долгогодишен извидник и

Прочитај повеќе

Извиднички ноќен хајк

10636081_833182853410271_6078583761345239858_n

Сојузот на извидници на Македонија традиционално го одбележува Светскиот ден на извидниците со Ноќен хајк на Водно. Овој настан до минатата година беше наменет само за извидниците ровери но од оваа година е отворен за сите оние кои сакаат да се придружат на една интересна ноќна авантура а имаат 18 години или повеќе. Хајкот ќе започне во 18:00 часот од

Прочитај повеќе

Направи добро дело, дарувај крв

10917362_837180063010550_4901277422710811804_n

Како една од многуте хуманитарни акции кои Сојузот на извидници на Македонија ги поттикна по повод прославата на Светскиот ден на извидниците е и оваа крводарителна акција. Во соработка со Црвениот крст на Македонија повеќе од 30 извидници даруваа крв и спасија нечии животи. Благодариме на сите што донираа крв и ги охрабруваме и другите извидници да го направат тоа

Прочитај повеќе

Направи добро дело, дарувај крв

10981306_829652337096656_4142261035518379167_o (1)

Спаси нечиј живот, дарувај крв. Сојузот на извидници на Македонија како дел од прославата по повод Светскиот ден на извидниците 22ри февруари организира акција за донирање крв во сорботка со Црвениот Крст на Македонија. Ова е еден многуте настани кој е дел од акцијата “Направи добро дело “ За да го потврдите вашето присуство Ве молиме пополнете го следниот формулар:

Прочитај повеќе