Skip to content Skip to footer

Author page: SIM

ИЗВЕШТАЈ ОД “ВОДЕНИ ЛУДОРИИ 2012”

На ден 11.06.2012 година, во организација на ИПО “Галеб” беше реализиран традиционалниот извиднички натпревар од забавен карактер “ВОДЕНИ ЛУДОРИИ 2012”. Настанот беше реализиран во летниот клуб REGENT во близина на Марков Манастир, а…

Read more

Можеш ако сакаш !

Сојузот на извидници на Македонија е официјален партнер на Маврово турата 2012 Под мотото „Можеш - Ако сакаш !“ во соработка со Холандската Амбасада во Р.Македонија, извидниците ќе организираат бројни активности во националниот…

Read more

Пролетна активност за најмладите

На 19.05.2012 година во организација на Првиот Скопски Извиднички Одред низ центарот на Скопје се одржаа повеќе активности за најмладите извидници. Симболично младите извидници на возраст до 15 години ги решаваа поставените загатки…

Read more

Пелинце 2012

Од 11 до 13-ти Мај 2012 година на терените на село Пелинце, Куманово Извидничкиот Одред „Скаут„ ги организираше своите традиционални средби на извидници. На настанот учествуваа над 80 извидници од Р.Македонија и Р.Србија…

Read more

„Предизвик 300“

Од 08 до 17 Август 2012 год ќе се одржи првиот „Предизвик 300“, настан кој опфаќа поминување патека во должина од 300 километри во тек на 10 дена. Целта на предизвикот е да…

Read more

Годишно собрание на СИМ

На 10.06.2012 година во Дом на Градежници, Скопје ќе се одржи Годишното собрание на СИМ, кое воедно ќе биде и изборно собрание на кое ќе се избере новиот старешина на Сојуз на извидници…

Read more

Roverway 2012

Ровервеј е заеднички настан на европските региони на WOSM и WAGGGS, наменет за Извидници и Истражувачи од целиот свет. Ровервеј 2012 ќе се реализира во периодот од 20-28 јули 2012 година во Финска.…

Read more

Plan International 2012

Од денеска во Охрид се одржува Интернационалниот тренинг за лидери организиран во соработка со Данскиот сојуз на извидници и Сојузот на извидници на Македонија. 60 извидници од двете земји во наредните седум дена…

Read more