Skip to content Skip to footer

Author page: SIM

ДИОН 2013

Почитувани, Со задоволство Ве покануваме да земете учество на јубилејниот 20ти по ред ДИОН - DION 2013 во Долно Строгомиште - D. Strogomiste. Оваа година повторно ве покануваме и ве предизвикуваме да зедете…

Read more

Инструкторска школа I степен (wood bage) – Напреден

Почитувани, Со големо задоволство Ве покануваме на продолжителниот прв степен на инструкторска школа по wood badge системот на Светската организација на извидничкото движње во организација на Сојузот на извидници на Македонија. Учесниците на оваа школа…

Read more

11-та Смотра на СИМ

Шестдеценискиот јубилеј од постоењето на Македонскиот сојуз на извидници денеска го одбележаа 500 извидници во атарот на манастирот „Света Богородица“, кај Скребатно. Во наредните десетина дена извидниците ќе едрат, стрелаат, возат глисери, ќе градат логори…

Read more

Тренинг – Младинско зајакнување преку извидничкото движење

“Младинско зајакнување преку скаутското движење”. Сојузот на Извидници на Македонија објавува повик за учесници на тренинг семинарот “Младинско зајакнување преку скаутското движење”. Тренингот ќе се одржи од 31 Јануари до 3 Февруари во извидничкиот…

Read more

Се основаше Националниот Младински Совет

Во периодот од 28 до 30 јуни во Хотел Бисер во Струга се одржа основачкото собрание при што се формираше Националниот младински совет. На собранието беше изгласано раководството на Националниот младински совет при…

Read more

Масовна посетеност на Меморијалот Марко Граорковски

280 извидници натпреварувачи и 50 тина гости изминатиов викенд (19 - 21.04.2013) учествуваа во традиционалниот 40 по ред извиднички меморијал „Марко Граорковски„ кој и годинава се одржуваше во извидничкиот дом во Катлановска Брезица.…

Read more

Недела на едукација

Драги Извидници, Имаме особена чест да ве поканиме да бидете дел и да земете активно учество на првата Недела на Едукација во организација на Сојузот на Извидници на Македонија. Настанот Недела на Едукација е…

Read more

СИМ учествуваше на Европскиот Симпозиум

Од 04 до 07 Април во Даблин, Ирска се одржа Петиот Европски извиднички Симпозиум на кој учество од Сојузот на извидници на Македонија зедоа старешината на СИМ, Огнен Стефановски и генералниот секретар, Горан…

Read more

Оддржано редовното изборно собрание на СИМ

На 14.04.2013 година, недела, во Домот на културата Кочо Рацин во Скопје, се одржа редовното изборно Собрание на Сојузот на извидници на Македонија. По изборот на работните тела и верификација на делегатите, Собранието…

Read more

Извидниците поставуваа садници заедно со државните институции

Денеска, повеќе од 20 извидници од неколку извиднички одреди од Скопје, членки на Сојузот на извидници на Македонија, активно учествуваа во пошумувањето на дел од автопатот "Александар Македонски". Активноста за пошумување се одржа…

Read more