Skip to content Skip to footer

Author page: SIM

Конкурс за уметничко дело

Сојузот на извидници на Македонија по повод 60 години од своето основање и Светскиот ден на извидниците, 22 Февруари, објавува конкурс за уметничко дело – слика, фотографија или скулптура на тема: Извидници. Сите…

Read more

Публикација “Ние Млади!“

Изработката на публикацијата Ние Млади, претставува обид да се сумираат повеќето важни податоци од важните сфери на влијание кои се одразени кон младите во Р.Македонија и нивниот однос, состојбите и фактите кои го…

Read more

Извидничко повечерие на Радио МОФ

Дами и господа, извидниците конечно добија свое медиумско катче на етерот на Радио МОФ. Дозволете да ви ја преставивме емисијата „Извидничко повечерие“ која заедно ќе ја исполниме со многу интересни рубрики и актуелни…

Read more

ДИОН 2013 успешно заврши

Во согласност со основната програма на Сојузот н аизвидници на Македонија, во периодот од 27 до 29Септември 2013во с. Долно Строгомиште, Општина Кичево, се одржа Државниот Извиднички Ориентационен Натпревар (ДИОН). Домаќин на овој…

Read more

Есенски бакнежи, прегратки 2013

Во период од 20.09 до 22.09 2013 година во село Градовци се одржа единствената по својот карактер едукативна акција, натпревар Есенски бакнежи прегратки со под наслов Sex, Scouts & Rock ‘n’ Roll 2013 година. Место…

Read more

Ајде Македонија 2013

Во Сабота 5-ти Октомври ќе се одржи националната акција за чистење и развивање на свест околу отпадот. За таа цел ќе се спроведе акција на територија на цела Македонија во организација на асоцијацијата…

Read more

28 средби на извидници Извор 2013

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес по дваесет и осми пат ги организираше традиционални средби на извидници. Средбите беа од меѓународен карактер и се одржаа во периодот од 7 до 9 септември во атарот…

Read more

Европска конференција – Берлин

Во периодот од 16.08.2013 до 21.08.2013 во Берлин, Сојузна Република Германија се одржа 21вата Европска извидничка конференција во организација на Европскиот извиднички регион и Германската извидничка федерација. На оваа Конференција учество зедоа вкупно…

Read more