Skip to content Skip to footer

Author page: SIM

Подржани 8 локални извиднички младински иницијативи (Messengers of Peace)

Согласно динамиката на проектот на Сојузот на извидници на Македонија - „Промена преку учење“ од глобалната извидничка иницијатива „Гласници на мирот“ во текот на месец Април беше распишан конкурс за подршка на локални…

Read more

Младите за пониски емисии на јаглерод диоксид

Денес во Францускиот институт во Скопје, Амбасадата на Франција, невладината организација Гоу Грин Скопје и Сојузот на извидници на Македонија организираа средба со организаторот на “Конференцијата за климатски промени на Обединетите Нации (ОН)”…

Read more

Форум за младинска програма

Форумот за младинска програма ќе ги собере клучните претставници во полето на младинската програма од извидничките одреди во Р.Македонија поканувајки ги воедно и водачите и тренерите од одредите. Од 9 до 11 Мај…

Read more

Road Taste – Mont Saint Michel (Франција)

Сојузот на извидници на Македонија, во соработка со Сојузот на извидници на Франција и Сојузот на извидници на Германија во периодот од 12 до 26 Јули 2014 во Mont Saint Michel, Франција ќе…

Read more

Конкурс за поддршка на локални извиднички младински проекти

Сојузот на извидници на Македонија објавува конкурс за поддршка на локални извиднички младински проекти кои ќе се спроведуваат во текот на 2014 година. Деталите околу повикот, повикот и потребните апликации можете да ги…

Read more

Резултати од конкурсот за уметничко дело

Почитувани, На почеток сакаме да им изразиме голема благодарност на сите учесници на конкурсот кои со своето учество допринесоа за поуспешна реализација на конкурсот и самата изложба. Со цел да обезбедиме непристасност при изборот на…

Read more