Skip to content Skip to footer

Публикации

Климатски промени

Публикацијата Климатски Промени е публикација која е дел од Зелената кутија која е комплементарна на програмата КОМПАС. Оваа публикација е изработена со поддршка на Швајцарската Амбасада во Македонија и Швајцарската Развојна Агенција. Оваа публикација…

Read more

КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ – ПРЕДИЗВИК ЗА ДОБИВАЊЕ ЗНАЧКА

Публикацијата Климатски Промени - Предизвик за добивање значка е уште една публикација, односно предизвик дел од серијата на учебни и практични прирачници изработена од страна на Глобалната Алијанса на Младите и Обединетите Нации. Првиот…

Read more

Публикација „БИОДИВЕРЗИТЕТ ПРЕДИЗВИК“

Сојузот на извидници на Македонија ви ја претставува публикацијата „Биодиверзитет предизвик“ којa е наменетa за користење од страна на сите извидници низ Македонија, чија цел е да им ги покаже основите на извидниците…

Read more

Зошто сум извидник? – Петар Танаскоски

Победник на втората недела од конкурсот за извиднички текст, а воедно и добитник на вториот амблем за вештарство - извидник писател е Петар Танаскоски од извидничкиот одред Пионер од Охрид. Во продолжение оригиналниот текст…

Read more

Стратегија на Сојуз на Извидници 2020

Стратешкото планирање на СИМ е процес кој ќе постави цврсти темели на правецот кон кој ќе се стреми извидничката организација во Р.Македонија и како извидништвото ќе изгледа во 2020 година. „Стратегијата 2020“ е прогресивна и…

Read more

Младинско организирање во Македонија

Декларативно споменувани како иднината на општеството, младите во Македонија сочинуваат речиси една четвртина од целото население, или поточно 480.828 жители од вкупно 2.022.547 на возраст од 15-29 години. Сепак, и по 22 години самостојност, младите се уште…

Read more

Публикација “Ние Млади!“

Изработката на публикацијата Ние Млади, претставува обид да се сумираат повеќето важни податоци од важните сфери на влијание кои се одразени кон младите во Р.Македонија и нивниот однос, состојбите и фактите кои го…

Read more