Skip to content Skip to footer

Обуки

ШКОЛА ЗА ОРИЕНТАЦИЈА

Од 3ти до 5ти март во Извидничкиот Центар во Охрид се одржа Школа за ориентација, на која учествуваа извидници од цела Македонија. Школата за ориентација беше поделена на две нивоа, односно на основен и…

Read more

Тренинг за Последиците од Климатски Промени и Заштита на Животната Средина

Во Извидничкиот Центар Охрид од 7ми до 11ти септември се одржа Тренинг за Водачите на СИМ за Последиците од Климатски Промени и Заштита на Животната Средина.  40 извидници и водачи од Сојуз на извидници на…

Read more

ШКОЛА ЗА ВОДАЧИ 2016

Од 24ти до 30ти јуни во Извидничкиот Центар Охрид се одржа Школа за водачи организирана од Сојузот на извидници на Македонија. На оваа школа земаа учество 34 учесници од извидничките одреди кои се дел…

Read more

Младите за своите заедници

Во изминатиот период Сојузот на извидници на Македонија започна со реализирање на нов проект, нова иницијатива, Младите за своите заедници. Овој проект е поддржан од страна на Амбасадата на САД, а неговата цел е…

Read more

Обука за возрасните во извидништвото

Во периодот од 21-ви до 25-ти Мај, Сојузот на извидници на Македонија во соработка со Данските извидници и програмата ASOCIO организираше обука на тема „Возрасни во извидништвото“. Обуката се оддржа во извидничкиот центар…

Read more

Инструкторска школа I степен (wood bage) – Напреден

Почитувани, Со големо задоволство Ве покануваме на продолжителниот прв степен на инструкторска школа по wood badge системот на Светската организација на извидничкото движње во организација на Сојузот на извидници на Македонија. Учесниците на оваа школа…

Read more