Skip to content Skip to footer

Настани

Тренинг за волонтерите на Мировен Корпус

Сојуз на извидници на Македонија во просториите на MladiHub организираше тренинг за волонтерите на Peace Corps North Macedonia. Овој тренинг беше предвиден за  волонтерите и нивните соработници - извидници кои моментално работат во…

Read more

Ден на извидници 2020

На 22.02.2020, по повод Денот на извидниците, СИМ организираше настан во домот  Даре Бомбол на Средно Водно, каде беа пристутни околу 300 извидници. ⚜ По отворањето на церемонијата, оние кои сакаа да…

Read more

Тренинг за Старешини во Суто Море

Од 14-17.02.2020г. претставници од ИО ,,Молика“- Битола (Илија Василевски), ИО ,,Сидро“- Скопје (Марјан Тодев и Горан Ј.) и ИО Виница (Дарко Костадинов) присуствуваа на Тренингот за нови старешини во Суто Море во организација…

Read more

Регрутација на нови членови

Извидничкиот одред Браќа Миладиновци на 13 и 14.02.2020 организираше регрутација на нови членови во неколку основни училишта во Општина Аеродром. Преку поставување на мини камп, рекламни материјали и активности го промовираа извидништвото како…

Read more

My Europe My Say 2019

Проектот „My Europe My Say“ е иницијатива предводена од Европскиот регион на WOSM. Тој има за цел да го поттикне учеството на младите на претстојните Европски избори и да го зајакне чувството за…

Read more

Glamurous Galebwood Awards 2019

Најдобрата новогодишна забава се одржа по 6ти пат во клубот Маракана. 130 извидници од ИПО Галеб, ИО Скаут, ПСИО, ИПО Јадран, ИПО Сидро и ИО ММ Брицо се забавуваа, иргаа, пееја и се…

Read more

Извидник на годината

На 21.12.2019 се организираше волонтерска забава за заокружување на уште една успешна година за која најзаслужни беа баш тие, ВОЛОНТЕРИТЕ!!! Повеќе од 100 извидници од целата држава беа присутни на забавата во Домот на…

Read more

Scouts United

Првата размена во рамките на "Scouts United", се одржа во Извидничкиот Центар Охрид од 5-ти до 9-ти декември и беше организирана од Првиот Скопски Извиднички Одред во партнерство со ИО Младен Стојанович -…

Read more

Европска Извидничка Академија 2019

Оваа година, извидниците од ПСИО, Иван и Софија, ја имаа можноста да бидат учесници и дел од 230 извидници од 48 земји присутни на Извидничката Академија 2019 во Словенија, Крањска Гора. Академијата која…

Read more

Tренинг за Брендинг & Комуникација

Од 08-10 ноември, во Извидничкиот Центар Охрид се одржа првиот тренинг за брендинг и комуникација на Сојузот на извидници на Македонија. На тренингот учевме како да допреме до пошироката јавност и како да…

Read more