Skip to content Skip to footer

Events

Training for Wilderness Search and Rescue

18 participants from the Balkan countries Macedonia, Serbia, Montenegro, Bulgaria, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Albania, Slovenia and Turkey, from 4th to 11th od September participated in the Training for Wilderness Search and Rescue…

Read more

Participation on the 9th Serbian Scout Jamboree

Сојузот на извидници на Македонија зема учество на 9та Смотра на извидници на Србија, која што се одржа во Бела Црква во периодот од 25.7 – 4.8.2014 год. Македонскиот контингент го сочинуваа 30…

Read more

Road Taste – Mont Saint Michel (France)

Сојузот на извидници на Македонија, во соработка со Сојузот на извидници на Франција и Сојузот на извидници на Германија во периодот од 12 до 26 Јули 2014 во Mont Saint Michel, Франција ќе…

Read more