Category Archives: Прослави

И.О. Гоце Делчев прославува 40 години !

goce1

На 20-ти Мај 1972 година на Градиштанска Планина (Ѓуриште) е одржана првата извидничка акција во општината Свети Николе. Оваа акција е поврзана со почетокот на работата на Извидничкиот одред Гоце Делчев кој во изминативе 40 години е главниот носител на извидничкото движење во општината Свети Николе. Ми претставува голема чест да Ве поканам на свечената седница по повод 40 години

Прочитај повеќе
1 2