Category Archives: Прослави

Конкурс за уметничко дело

simpim

Сојузот на извидници на Македонија по повод 60 години од своето основање и Светскиот ден на извидниците, 22 Февруари, објавува конкурс за уметничко дело – слика, фотографија или скулптура на тема: Извидници. Сите пристигнати квалификувани дела ќе бидат изложени во Уметничката галерија “КОРА” во Дом на Култура “Кочо Рацин” во период (19.02.2014-среда- до 28.02.2014- сабота). За најуспешните 3(три) дела следуваат плакети и

Прочитај повеќе

Започнува прославата по повод 60 години СИМ

13097_479971788731381_173941102_n

Пред се,  дозволете ни во мугрите на прослвата на големиот јубилеј  „60 години извидништво во Р.Македонија“ да ви се заблагодариме за вашето  активно учество во сите сегменти на нашата организација во изминативе години. Важно е да напоменеме и да одадеме признание на сите извиднички одреди, нивните раководства,   водачите и членовите, партнерите и подржувачите за сработеното во овој долг период, за

Прочитај повеќе

50 години Извиднички Одред Методи Митевски – Брицо

389257_372507412788808_635371179_n

Извидничкиот одред „Методи Митевски – Брицо“ од Скопје континуирано функционира од 1962 година до денес. И ако добро избројавте оваа година прославува еден голем јубилеј… 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ !!! Извидничката Основната Програма има за цел да придонесува во развојот на младите луѓе и достигнувањето на нивните потполни физички, интелектуални, општествени и духовни можности како поединци, како одговорни граѓани и како

Прочитај повеќе

И.О. Гоце Делчев прославува 40 години !

goce1

На 20-ти Мај 1972 година на Градиштанска Планина (Ѓуриште) е одржана првата извидничка акција во општината Свети Николе. Оваа акција е поврзана со почетокот на работата на Извидничкиот одред Гоце Делчев кој во изминативе 40 години е главниот носител на извидничкото движење во општината Свети Николе. Ми претставува голема чест да Ве поканам на свечената седница по повод 40 години

Прочитај повеќе
1 2