Category Archives: Обуки

Инструкторска школа I степен (wood bage) – Напреден

WoodBadgeWoggle

Почитувани, Со големо задоволство Ве покануваме на продолжителниот прв степен на инструкторска школа по wood badge системот на Светската организација на извидничкото движње во организација на Сојузот на извидници на Македонија. Учесниците на оваа школа ќе имаат можност да се здобијат со теоретско и практично знаење и вештини неопходни за одвивање на процесите во извидништвото како водачи на младински клуб, началник на извиднички

Read more

Недела на едукација

WoodBadgeWoggle

Драги Извидници, Имаме особена чест да ве поканиме да бидете дел и да земете активно учество на првата Недела на Едукација во организација на Сојузот на Извидници на Македонија. Настанот Недела на Едукација е составен од две паралелни школи: Школа за Инструктори, Школа за Лидери на Патроли, на кои учесниците ќе имаат можност да се здобијат со практично знаење и

Read more

Plan International 2012

2012-03-27-1

Од денеска во Охрид се одржува Интернационалниот тренинг за лидери организиран во соработка со Данскиот сојуз на извидници и Сојузот на извидници на Македонија. 60 извидници од двете земји во наредните седум дена ќе ги учат организационите вештини, справување со конфликти, мотивирање на младите, планирање на активности, програма и методологија на работа со млади. Извидниците низ своите тимски активности ќе

Read more
1 2