Category Archives: Волонтерство

Отворен ден на Биро на СИМ – Приклучи се!

1150335_551291894932703_651381235_n

Почитувани ве покануваме да го посетите отворениот ден на Бирото на СИМ кој ќе се одржи на 22 декември 2013 година со почеток во 12 00 часот во Дом на Градежници “Кочо Рацин“ во Скопје. Настанот е од исклучителна важност за понатамошното јакнење на извидништвото преку подобра и посилна организација на Бирото – комесариатите на СИМ. На настанот ќе се

Прочитај повеќе

Тренинг – Младинско зајакнување преку извидничкото движење

250533_419381984790362_903558372_n

“Младинско зајакнување преку скаутското движење”. Сојузот на Извидници на Македонија објавува повик за учесници на тренинг семинарот “Младинско зајакнување преку скаутското движење”. Тренингот ќе се одржи од 31 Јануари до 3 Февруари во извидничкиот дом во Катлановска Брезица. Учесници можат да бидат напредни извиднички лидери, искусни во работата со млади на возраст од 18 до 24 години. Целта на тренингот е

Прочитај повеќе

Тренинг за лидери – Струга 2013

0028

Од 02 до 06 Јануари 2013 година во Глобочица,Струга ќе се одржи тренинг за патролни лидери. Тренингот е наменет за извидници кој имаат наполнето 14 години и се мотивирани за лидерство и водење на патроли и јата. Тренингот е организиран од страна на ИПО Крсте Јон од Струга со тренери од Сојузот на извидници на Македонија. На тренингот учесниците ќе

Прочитај повеќе
1 2