Skip to content Skip to footer

Волонтерство

Извидник на годината

На 21.12.2019 се организираше волонтерска забава за заокружување на уште една успешна година за која најзаслужни беа баш тие, ВОЛОНТЕРИТЕ!!! Повеќе од 100 извидници од целата држава беа присутни на забавата во Домот на…

Read more

ИПО „Јадран“ во градинката „Буба Мара“, населба Лисиче

На 15.11.2018 началникот, дел од водачите и извидниците од категоријата Истражувачи од Извидничкиот поречански одред „Јадран“ го посетија објектот „Пчелка 1“ на градинката „Буба Мара“ во населба Лисиче, Скопје.

Read more

Месец октомври – месец на Извиднички каравани

Како дел од Проектот „Градење на културни мостови помеѓу младите од Источна и Западна Македонија“, во месец октомври Караваните на Сојузот на извидници на Македонија посетија пет градови во Македонија, каде ги запознаа…

Read more

Повик за волонтери за Eвропска извидничка академија

Европската извидничка академија е најголем образовен настан кој секоја година се организира од страна на Европскиот извиднички регион на WOSM во соработка со Европскиот извиднички регион на WAGGGS. Оваа година честа да биде…

Read more

Кристина Кочевска : Да се биде волонтер, да се биде дел од интернационалното извидништво

Велат најдобриот начин да се пронајдеш себеси е да се изгубиш во давање помош на другите….Кога работите ви се чинат неподносливи и го чувстувате стегањето од ланецот на секојдневието најдоброто нешто што може…

Read more

Зошто Kandersteg International Scout Centre?

Kandersteg International Scout Centre или Интернационалниот Извиднички Центар Кандерштег е еден од најпознатите извиднички центри кој секој извидник треба да го посети барем еднаш во животот. Сместен во Швајцарските Алпи центарот работи во текот…

Read more

Направи добро дело

По добрата практика од минатогодишната крводарителска акција и кампањата за “Направи добро дело”, Сојузот на извидници на Македонија во соработка со одредите членки, одлучи да ја повтори акцијата. Во текот на февруари, одредите заедно…

Read more

Создаваме подобар свет!

После поминат пат од илјадници километри, менувајќи неколку транспортни средства, од кој поголем дел од патот го поминале пеш, дневно илјадници мигранти пристигнуваат на границата кај Табановце. Секој од нив посебно, со приказна,…

Read more

Реконструкција на Извидничкиот Центар во с. Градовци

Со напорна работа, целосно посветени, извидниците од извидничкиот одред Браќа Миладиновци, успеаа целосно да реконструираат старото селско училиште во Градовци, кое несомнено ќе прерасне во еден од најдобрите и најпријатните центри за многу…

Read more

Форум за младинска програма

Форумот за младинска програма ќе ги собере клучните претставници во полето на младинската програма од извидничките одреди во Р.Македонија поканувајки ги воедно и водачите и тренерите од одредите. Од 9 до 11 Мај…

Read more