ПСИО – „Патентирај партнерство“

Изминатите два месеца, Првиот Скопски Извиднички Одред преку проектот „Патентирај Партнерство“, кој е финансиран од Европската Унија, посети два настани за поддршка, чија цел е зајакнување на партнерствата со бизнисите и полесно собирање на средства од бизнис секторот.

43022909_10157821099916632_6719877982753652736_n

Настаните се одржаа во Скопје на 28.09 и 15.11.2018 во рамките на проектот „Промени за одржливост“ кој е финансиран од Европската Унија, а е спроведуван од здружението „Конект“ во партнерство со Фондацијата „Аполонија“ и Центарот за даночна политика.

42875592_10157821098326632_6612722963944833024_o 42883508_10157821098151632_612979849903996928_o 42913327_10157821098171632_6929027058819399680_o 42916008_10157821098201632_2857798327393583104_o 46296103_10157950953506632_7908756524065882112_o 46327353_10157950953481632_4919864791092166656_o 46334850_10157950953461632_3588935957425946624_o

На настаните, 26 учесници имаа симулиран состанок со претставници од бизнис секторот кои им дадоа совети за подобар пристап до потенцијалните бизнис донатори.