Skip to content Skip to footer

Препорачливо за сите категории

 

Потребни материјали:

– тетрапак

– ножички

– конец или јаже

– мотивација за работа

– празнична насмевка

 

Напомена: Пробајте да користите веќе употребени материјали, а не да купувате нови, како би рециклирале и не би создавале нов отпад.

 

Постапка за правење на куќичката:

1. Не тетрапакот му правиме отвор доволно голем за да може да влезе птица со мала до средна големина (отприлика 5-7цм дијаметар).

2. Го правиме кровот на куќичката и на него рпавиме дупчиња за јажето/конецот со кое би ја врзале куќичката на посакуваното место.

3. Ја украсуваме куќичката по своја желба и потоа ја закачуваме на дрвото во дворот, во паркот, на нашата тераса, итн.

 

Што треба потоа?

Направете слики, видео или тик-ток како ја правите куќичката или како изгледа на самиот крај и поставете ги на Фејсбук или Инстаграм со хаштаговите #30дена #30предизвици #ИзвидиОдДома #СедиДома и тагнете не!

 

21 - тетра2