Skip to content Skip to footer
#СедиДома и научи знаковен јазик!

Македонскиот знаковен јазик е јазичен систем за комуникација на глувите и наглувите лица. Јазикот се базира на гестикулации како основни елементи на комуникација.

Вашиот денешен предизвик е да кажете еден од познатите цитати на Роберт Баден Пауел
„За да бидеш среќен, треба среќата да ја подариш на друг“.

Нашите пријатели од Центарот за младински активизам КРИК ќе ви покажат како се кажува овој цитат со помош на знаковниот јазик.

Како?
– Отворете го видеото на линкот за да Мартин од КРИК да ви помогне: https://youtu.be/86NW8uIKtss
– Научете како да ги правите гестикулациите со рацете.
– Снимете и вие како го правите истото.

На видеото стави ги хаштаговите и тагни ги @scoutsmacedonia

#30дена #30предизвици #ИзвидиОдДома #СедиДома

16 - знаковен јазик2