ИПО Галеб – месец Март

Патролата „3 во 1“, овој месец, организираше извидничка акција од натпреварувачки карактер во паркот Гази Баба. На акцијата учествуваа и други патроли од одредот и извидниците од Извидничкиот Одред Браќа Миладиновци – Скопје. Извидниците поминаа сончев ден исполнет со многу дружење, трчање, натпреварување и забава!

12

15

16

Исто така, поминаа преубав сончев дена на Водно каде ги учеа/повторуваа познатите извиднички јазли. Постарите извидници секогаш им помагаат на помладите и така беше и овој пат, членовите на патролата „3 во 1“ ги научија помалите како да ги врзуваат јазлите!

24

25

27