Извидничка еко-акција на Кањон Матка по повод 8-ми Септември

Веќе месеци со ред, Првиот скопски извиднички одред успешно ја реализира акцијата „ТИ СИ атрАКТИВЕН“ на територијата на Град Скопје, како во основните и средни училишта, така и на јавните површини во овој град. Минатиот месец, нивната еколошка акција беше одржана на Кањон Матка, каде по повод одбележувањето на 8-ми Септември, Денот на независноста на РМ, заедно со извидниците на ИПО „Галеб“ ги чистеа од секаков отпад реката Треска и туристичката локација на Матка.

41440078_10156645517549464_3228221119026692096_o
Секако дека нивните заложби труд не поминаа незабележани од медиумите, па во прилог ви ја пренесуваме веста која порталот fakulteti.mk им ја посвети:
http://www.fakulteti.mk/news/08092018/izvidnicite-so-eko-akcija-po-povod-denot-na-nezavisnosta-na-makedonija-8mi-septemvri

 

А, како си поминаа нашите извидници таму, можете да видите на следните слики.