ЕКО-рафтинг

На 12 мај извидниците од Првиот Скопски Извиднички Одред одржаа ЕКО рафтинг заедно со краток хајк како дел од проектот Кликни ЛАЈК ако си за ХАЈК. Рафтингот беше организиран и започна од железничка станица во елениково, па се до Велес со траење од околу 4 часа. Предизвикот беше голем, бидејќи стазата Зелениково-Велес важи за една од најинтересните и најбрзи делови на реката Вардар.
Целта на проектот е да обезбеди алтернативен, иновативен начин за подигање на свеста кај децата и младите за квалитетен живот, корисно искористено слободно време преку социо-едукативни и еколошки активности. Се стремиме кон здрава и чиста животна средина, проактивно одржување на физичката кондиција и вклучување на деца и млади од различни етнички групи. Целта на проектот Кликни ЛАЈК ако си за ХАЈК е да об#ЕУИнфоЦентар и одбележување на Денoви на Европа!

псио рафтинг1

псио рафтинг2