Еквинокс и активности со децата од ИСКРА

По повод 3-ти декември – меѓународниот ден на лица со попреченост учениците од ,,ИСКРА” Штип имаа приредба на која присуствуваа градоначалникот на Општина Штип, заедно со претставници на Општината, директорите на средните училишта Јане Сандански, Коле Нехтенин и Димитар Мирасчиев, присуствуваа и претставници од извиднички одред Еквинокс – Штип.

По завршувањето на приредбата на сите ученици свечено им беа доделени извиднички марами, со што тие и официјално станаа дел од големото извидничко семејство!

47443971_2967792363291406_2442393342542086144_n

47384469_2967792043291438_4526962518588915712_n

47352507_2967791466624829_4572924819049283584_n

47388284_2967792126624763_6657029996894224384_n